Från lagerlokal till festlokal när Alutrade hade dubbel anledning att fira

av | sep 14, 2018

om nybliven 35-åring och med nya lagerlokaler att inviga, hade aluminiumleverantören Alutrade all anledning att fira förra veckan! De 1 500 kvadratmetrarna i Alutrades nya lagerbyggnad förvandlades för en dag och kväll till en festlig plats med rum för föreläsningar, mingel, god mat och uppträdanden.

Det blev en dag och kväll i sann Alutradeanda i en härlig atmosfär och med skön stämning! En blandning av kunder, leverantörer och medarbetare inledde dagen med att lyssna på en inspirerande föreläsning av Sam Hallam från Växjö Lakers. Efter paus med tårta och bubbel, var det sedan VD Mattias Söderqvists tur att ta med besökarna på en tidsresa från starten 1983 fram till nutid.

Växjö Kommuns näringslivschef Anna Sjödahl berättade om Växjöregionen – en plats för tillväxt -och tillsammans med Mattias invigdes den nya lokalen med en knapptryckning och konfettisläpp.

Efter lite aktiviteter i form av minigolf med aluminiumklubba, prövning av hockeytalangerna med skott på mål och prov på aluminiumkunskaper, bjöds det på buffé och middagsshow av tjejerna i 2NJOY. Framåt kvällen var det dags för Backlights att ta över scenen och kvällen avrundades med dans för de som så önskade. På plats under dagen fanns också magikern Fredrik Karlsson från Comedy Magic.

September är alltså månaden för Alutrades uppstart för 35 år sedan. Christer Björstad – Alutrades grundare – startade det hela vid ett skrivbord under trappan i dåvarande huset i Vetlanda och där växte början fram av det som kom att bli Alutrade. Mycket har hänt sedan dess och företaget har gått från tradingverksamhet till att vara en lösningsorienterad, komplett aluminiumleverantör med all kompetens in-house i Växjö och med lagerytor på ca 6 600 kvadratmeter.

I en tidigare pressrelease under våren berättar Alutrade att en större kundstock och ökad efterfrågan, kombinerat med ett större behov av lagerhållning av kundanpassat material bland kunderna, har lett till att en tillbyggnad blivit nödvändig. Företaget har i dagsläget 31 st medarbetare.

Växjö Kommuns näringslivschef Anna Sjödahl och Alutrades VD Mattias Söderqvist hjälptes åt med invigningsceremonin

Nyheter Från lagerlokal till festlokal när Alutrade hade dubbel anledning att fira