Ny såg på Alutrade AB i Växjö kommer förbättra både kvalitén och arbetsmiljön

Aluminiumföretaget Alutrade i Växjö investerar i en ny enkelkap för att förbättra effektiviteten och arbetsmiljön. Den nya maskinen, en Elumatec MPS 5391, är specialbyggd för att möta företagets höga flexibilitetskrav.

Det har länge varit aktuellt att investera i en ny enkelkap, då den tidigare maskinen var gammal och inte levde upp till samma höga kvalitet som övriga maskiner på Alutrade. Fördelen med den gamla maskinen var att den gav en hög flexibilitet, vilket gjorde att det tog tid att hitta rätt maskin för att komplettera produktionen. Den nya enkelkapen öppnar även upp för möjligheten att avlasta övriga maskiner vid hög belastning.

Maskinen är halvautomatisk, vilket innebär att den eliminerar de mest slitsamma och monotona rörelserna man gör som operatör. Maskinen matar automatiskt fram materialet och operatören kan i stället fokusera på att se till att maskinen är laddad och kan göra detaljerna redo för leverans till kund. Kapen är dessutom betydligt bättre skyddad vilket gör att ljudnivån i lokalerna sänks samtidigt som säkerheten höjs och det blir lättare att rengöra.

Att maskinen är specialbyggd för Alutrades behov gör att den höga flexibiliteten kan behållas och man kan kapa både små och stora detaljer upp till 6000 mm. Maskinen öppnar även upp för korta maskinställ genom att den förprogrammeras och att maskinklampar är rationaliserade. Det innebär att man kommer kunna hålla leveranstider på ett ännu bättre sätt.

- Det känns fantastiskt kul att Alutrade AB fortsätter att utvecklas och detta är ännu en milstolpe passerad för produktionen där vi ökad vår flexibilitet och kvalitet till våra kunder, säger Christoffer Svensson, produktionsförman på Alutrade. Med den nya enkelkapen är vi redo att ta vårt arbete till nästa nivå och erbjuda ännu bättre produkter och service till våra kunder.

Publicerat: 2023-03-28
Vi på Alutrade

Kontakt

Vi har ett stort utbud av standardprofiler och hjälper mer än gärna till att skräddarsy produkter i aluminium. Ta kontakt med våra rådgivare för den bästa lösningen för dig och ditt företag.