Aluminium med träimitationer och rostfri look – öppnar upp för nya designmöjligheter

Aluminium med träimitationer och ytfinish med rostfri look är två spännande alternativ till traditionella materialval. Det är både hållbart och estetiskt tilltalande, samtidigt som det ger möjligheter till nya och kreativa designlösningar. 

Aluminium som ser ut som trä 

Träimitationer på aluminium är ett alternativ som är perfekt för de som älskar utseendet av trä men som vill ha de praktiska fördelarna som kommer med aluminium. Träimitationer på aluminium ger samma estetiska utseende som äkta trä, men kräver betydligt mindre underhåll. Man behöver inte oroa sig för sprickor, färgförlust eller någon annan form av skada som kan uppstå med riktigt trä. 

Träimitationer kan göras i en mängd olika färger och texturer som imiterar olika träslag. Detta gör det möjligt att använda aluminiumträimitationer i många olika inredningsstilar och miljöer. Det kan användas i kök, badrum, eller till och med som fasadbeklädnad. 

Dessutom krävs det inte att träd avverkas för att få det estetiska utseendet som man är ute efter. Aluminium är även ett återvinningsbart material, vilket gör det till en mer hållbar lösning än många andra materialval. 

 

Alutrade-Duo, en ytfinish med rostfri look 

Vår egen ”rostfria look” på aluminium heter Alutrade-Duo. Detta är en ytbehandling av aluminium som ger ett modernt utseende, vilket passar perfekt för de som vill ha en minimalistisk eller industriell stil. Aluminium är både lätt och hållbart och kräver mindre underhåll än traditionellt rostfritt stål. Dessutom är det oftast ett mer ekonomiskt val.  

Alutrade-Duo passar utmärkt för kökstillbehör, som köksfläktar, köksluckor eller bänkskivor. Det ger en modern touch till ditt kök utan att det blir för dyrt eller tungt. Det passar också perfekt för badrumsinredning, hisskorgar, trappor eller som fasadbeklädnad på moderna byggnader. 

En annan fördel med att använda aluminium i stället för rostfritt stål är dess låga vikt. Det gör det enklare att installera och hantera, vilket gör det till ett bra val för stora projekt där det finns många olika delar att montera.  

Både träimitationer och Alutrade-Duo, som ger aluminiumet en rostfri look, är spännande alternativ till traditionella materialval som trä eller rostfritt stål. De ger en estetiskt tilltalande lösning, som också är både hållbar och underhållsfri. Det ger också möjlighet till nya och kreativa designlösningar. Med träimitationer kan du skapa en varm och naturlig känsla, medan rostfri look ger en ren och minimalistisk känsla, beroende på vilken stil du är ute efter. 

Publicerat: 2023-05-25
Vi på Alutrade

Kontakt

Vi har ett stort utbud av standardprofiler och hjälper mer än gärna till att skräddarsy produkter i aluminium. Ta kontakt med våra rådgivare för den bästa lösningen för dig och ditt företag.