Alutrade vinstdelar 1,5 miljoner till medarbetarna

Medarbetarna på aluminiumföretaget Alutrade får i år dela på över 1,5 miljoner kronor. Det innebär att varje enskild medarbetare får samma belopp, 40 203 kronor, oavsett befattning. Bolaget gjorde under 2022 ett rekordår med en omsättning på 315 miljoner kronor vilket innebär en ökning med 39% jämfört med föregående år.

Bakom den höga omsättningen finns faktorer som tillväxt av nya och befintliga kunder samt råvaruhöjningar.

– Det som är kul är att vi tillsammans har gjort detta. Därför känns det extra roligt att alla får ta del av det. Vinstdelning skapar en samhörighet och visar att alla är viktiga och bidrar till företagets framgång, säger Mattias Söderqvist, VD och delägare.

Sammantaget har Alutrade valt att dela ut över 4,7 miljoner kronor till medarbetarna under de senaste tre åren, vilket betyder att varje anställd fått sammanlagt 124 554 kr i vinstdelning. Effekten har blivit en stark känsla av delaktighet, engagemang och ansvar.

– Vinstdelningen är en fantastiskt fin gest från företaget. Den är också något som vi alla kan påverka, oavsett arbetsuppgift. Förutom att vi trivs och har kul ihop så blir ju detta en extra touch i vardagen! Bra företag – Bra Team! Säger Katarina Blomkvist, en av medarbetarna på Alutrade.

– Nu under 2023 så firar Alutrade 40 år och vi kommer att fortsätta utveckla företaget. De senaste fem åren har vi byggt ut två gånger och det finns planer för ytterligare utbyggnad men inga beslut är tagna än, säger Mattias Söderqvist.

Av vinsten kommer även samma belopp, det vill säga 40 203 kronor, skänkas till Barncancerfonden.

Växjö 2023-04-04

Publicerat: 2023-04-04
Vi på Alutrade

Kontakt

Vi har ett stort utbud av standardprofiler och hjälper mer än gärna till att skräddarsy produkter i aluminium. Ta kontakt med våra rådgivare för den bästa lösningen för dig och ditt företag.