Aluminiumprofiler del av nytt volvokoncept

I Volvos nybyggda showroom i Kungsträdgården skymtar vitlackerade montageprofiler i taket. Studion – som torsdagen 15/11 har invigning och kommer att fyllas med Volvos senaste bilmodeller – andas kvalitet, nytt och fräscht.

Aluminiumprofilerna – vars syfte är att bära upp belysning och vepor i taket – har monterats av Montagegruppen i Malmö.
Montagegruppen är det innovativa företaget med spetskompetens inom undertak, akustiktak och specialmontage. Med en rejäl dos kompetens och erfarenhet in-house, kan de åta sig projekt från början till slut eller enbart specifika delar i ett projekt. Att leverera en helhetslösning till sina kunder är inget problem – med sitt kontaktnät kan de även hjälpa till med detaljer så som ljus, ljud, specifika material, avancerad geometri med mera.

Alutrade är underleverantör av profilerna och tillsammans med Montagegruppen kom man fram till en funktionell och dekorativ lösning. Johan Fernlund är arkitekt med ansvar för specialprojekt på Montagegruppen:
– Volvo ville ta fram ett helt nytt koncept och anlitade en arkitektfirma för detta. Arkitekterna anlitade i sin tur oss och tillsammans tog vi fram en teknisk lösning. Konceptet finns även i Milano och Tokyo, berättar Johan.

Det var dock inte helt okomplicerat att hitta en lösning. Arkitekterna hade önskan om en viss höjd på installationsschaktet, men det fanns inga standardprofiler med rätt mått och rätt funktion. Man försökte först med en lösning bestående av en standardprofil med en plåt utanpå, vilket inte var helt optimalt då det ledde till merarbete vid monteringen.

– Vi sökte på Google efter en aluminiumleverantör och tog kontakt med tre olika företag, men vi fick bäst intryck av Alutrade, säger Johan. Lösningen blev en kundanpassad profil, där det främst är de svetsade hörndelarna på profilen som sparar mycket tid och ger ett bättre slutresultat. Eftersom ena sidan av profilen är fullt synlig, så var ytfinishen väldigt viktig och där kunde Alutrade till och med överträffa kraven.

Profilerna har levererats obehandlade samt lackerade i 6-meterslängder. De obehandlade profilerna rak- och gerkapades för att få rätt längd och vinkel på hörnen. Efter det har profilerna svetsats ihop och därefter vitlackerats. Mellan hörndelarna monterades sedan de vitlackerade profilerna i 6-meterslängder.

– Samarbetet med Alutrade har fungerat väldigt, väldigt bra och vi är mycket nöjda! säger Johan.

Passa på att göra ett besök hos Volvo Studio i Kungsträdgården om ni har vägarna förbi och ta en titt på både bilar och aluminiumprofiler.

Läs mer om:
Montagegruppen – http://montagegruppen.com/
Volvo Studio – https://www.volvocars.com/se/om-volvo/foretaget/upplev-volvo-cars/studio-stockholm

Publicerat: 2022-01-17
Vi på Alutrade

Kontakt

Vi har ett stort utbud av standardprofiler och hjälper mer än gärna till att skräddarsy produkter i aluminium. Ta kontakt med våra rådgivare för den bästa lösningen för dig och ditt företag.