Alutrade fortsätter traditionen med vinstdelning – nära 1MSEK till medarbetarna

Trots ett 2023 med en minskad omsättning väljer aluminiumföretaget Alutrade i Växjö att dela med sig av företagets vinst till sina anställda. I år kommer företagets medarbetare att dela på nära en miljon kronor i vinstdelning, där alla anställda oavsett befattning får samma summa.

– Att vi fortsätter med vinstdelningen även i år är ett bevis på den starka sammanhållning vi har på Alutrade. Det är viktigt för oss att alla medarbetare känner sig värderade och delaktiga, säger Mattias Söderqvist, VD och delägare. Omsättningen må ha sjunkit, men vi har ändå genererat ett stabilt rörelseresultat och vi ser ljust på framtiden.

 

Medarbetarna på Alutrade har under de senaste fyra åren sammanlagt delat på nästan 5,7 miljoner kronor i vinstdelningar, vilket har bidragit till en stark känsla av delaktighet och stolthet inom företaget.

 

– Att få ta del av vinsten är en påminnelse om att vårt arbete gör skillnad, oavsett vilken roll vi har på företaget. Det skapar ett stort engagemang. Det är kul att vi har ett gemensamt mål och att vi kan lyckas tillsammans, säger Fredric Holmqvist, en av Alutrades medarbetare.

 

- Vi har vuxit kraftigt de senaste åren och vi ser nu en liten tillbakagång jämfört med tidigare år. Det är rimligt när konjunkturen blir sämre. Vi är dock redo när det vänder på alla sätt och vis. Framför allt är vi väldigt rädda om vår viktigaste tillgång – personalen, säger Mattias Söderqvist.

 

Växjö 2024-04-05

Cecilia Wickström, Marknadskommunikatör Alutrade

Publicerat: 2024-04-05
Vi på Alutrade

Kontakt

Vi har ett stort utbud av standardprofiler och hjälper mer än gärna till att skräddarsy produkter i aluminium. Ta kontakt med våra rådgivare för den bästa lösningen för dig och ditt företag.