Lumlyx skapar en mer naturlig inomhusmiljö - långsiktigt samarbete med Alutrade!

Låt naturens magi ta plats i ditt inomhusliv med Lumlyx, det svenska företaget som har visionen att skapa en mer naturlig och hälsosam inomhusmiljö genom en virtuell upplevelse av naturen. Hos Alutrade har de funnit en långsiktig partner som följer företagets utvecklingsresa.

Människan har en inneboende anknytning till naturen – en instinktiv dragning som kallas biophilia. Exponering för naturliga element, som ljus och grönska, kan väcka dessa instinkter och skapa en känsla av återkoppling till vår ursprungliga miljö. Detta kan påverka våra sinnen positivt och ge oss en känsla av lugn och samhörighet.

Lumlyx är ett svenskt företag som utvecklar och tillverkar produkter med fokus på natur och välbefinnande. Produkterna framställs och utvecklas i deras egen produktionslokal, belägen vid de vackra Sju Sjöarna i Marks kommun, Sverige. Lumlyx är passionerade när det handlar om att skapa naturupplevelser som bidrar till välbefinnande, både i stadsmiljöer och på offentliga platser.

Deras vision är att erbjuda en praktisk, prisvärd och virtuell naturupplevelse, från bergsvyer till stjärnhimmel. Produkterna är utformade för att hjälpa kunder att skapa en mer naturlig och hälsosam inomhusmiljö samtidigt som människor får uppleva naturens skönhet på ett autentiskt sätt. Naturligt ljus har visat sig vara naturligt stressreducerande. Gröna omgivningar och natursköna vyer har också bevisad förmåga att minska stressnivåer och lindra ångest. Det kan erbjuda en fristad från det hektiska moderna livet och möjliggöra avkoppling och återhämtning. Dessutom har det visat sig att natursköna bilder kan utlösa frisättning av serotonin och dopamin i hjärnan – ämnen som är kopplade till lycka, belöning och glädje.

Detta är något som Lumlyx har tagit fasta på och varje detalj i deras produkter är noggrant utformad för att omfamna biophilias förtrollning och därigenom skapa en mer hälsosam inomhusmiljö och hållbar livsstil.

Företagets produkter har redan väckt intresse över hela världen, med försäljning i Skandinavien, Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Spanien, Kina, Schweiz, Österrike, Belgien, Marocko och Qatar. Lumlyx belyser en mängd olika områden, från hälsovård till kommersiella fastigheter, hotell, skolor och skönhetskliniker.

’För cirka sex år sedan var det dags för Lumlyx att ta fram egna aluminiumprofiler för sina produkter. Valet av aluminium som material var självklart för dem, eftersom aluminium ger en hög känsla av kvalitet och en tydlig, robust och stabil konstruktion i produkterna. Aluminium leder också värme effektivt, vilket förlänger livslängden på belysningen. Lumlyxs ägare, Johan Bergelin, stötte på Alutrade några år tidigare på Stockholm Furniture Fair och fick ett gott intryck av mötet. När det var dags för egen produktion tog Johan kontakt med Alutrade igen. Ramen är en central del av Lumlyxs produkter, eftersom den måste vara estetiskt tilltalande, konstruktivt säker samt effektiv på att leda bort värme. Därför var det viktigt att välja rätt leverantör, vilket inte alltid är en enkel uppgift. Efter att ha stött på ett antal oseriösa leverantörer var Lumlyx på jakt efter en pålitlig partner med vilken de kunde etablera ett långsiktigt samarbete.

- Alutrade är en av våra favoritleverantörer, säger Johan Bergelin. Alutrade besitter bred kunskap och är alltid hjälpsamma när det gäller produktutveckling. Ni är även välinformerade om vår produktion och kan enkelt anpassa er efter Lumlyxs önskemål. Som kund hos Alutrade har vi på Lumlyx alltid känt oss prioriterade, vilket gör att vår process blir smidig och problemfri. Ni har en stark familjekänsla, härstammande från de småländska skogarna, och bidrar med energi och positivitet!

 Johan Schneider, som är distriktsäljare på Alutrade för västra Sverige, anser att samarbetet med Lumlyx har fungerat mycket väl.

- Lumlyx är ett utmärkt exempel på hur vi strävar efter att arbeta med våra kunder, nämligen ett nära samarbete där vi är med tidigt i processerna för att kunna arbeta fram den mest optimala lösningen rent konstruktionsmässigt. Detta skapar en sammanvävning av företagen, som ger ett långsiktigt samarbete som gynnar båda parter. Lumlyx visar en stark vilja att utveckla sina produkter och sin verksamhet, och vi är mer än gärna med på den resan, säger Johan Schneider. Sen är det lite extra roligt att Johan på Lumlyx är med i den årligt återkommande Alutradegolfen för att utbyta idéer med andra kunder samt försvara Lumlyx färger vilket vi tycker är väldigt rolig, berättar Johan Schneider.

Publicerat: 2023-09-05
Vi på Alutrade

Kontakt

Vi har ett stort utbud av standardprofiler och hjälper mer än gärna till att skräddarsy produkter i aluminium. Ta kontakt med våra rådgivare för den bästa lösningen för dig och ditt företag.