Aluminiumprofiler

Välj typ av profil

Kundcase

Så här hjälper vi våra kunder

Aluminiumprofiler används i de allra flesta branscher och därför har vi turen att få vara med att utveckla en mängd olika produkter med lika många användningsområden. Här berättar vi om några av de spännande kunder vi har äran att samarbeta med.

Vi på Alutrade

Kontakt

Vi har ett stort utbud av standardprofiler och hjälper mer än gärna till att skräddarsy produkter i aluminium. Ta kontakt med våra rådgivare för den bästa lösningen för dig och ditt företag.

Aktuellt

Fyra decennier är lång tid. Det är så länge vi har jobbat med aluminium. Idag levererar vi allt från skräddarsydda profiler, ramper och modulsystem till standardprofiler som rör, plåt och plattor. Vi har också Europas största lagersystem för skräddarsydda profiler. Men det som gör oss unika är våra medarbetare. Som med stor passion och skicklighet guidar dig hela vägen från produktidé till färdig komponent.

Fler inlägg

Frågor och svar

  • Hur tillverkas aluminiumprofiler?

    Aluminiumprofiler tillverkas vanligen genom en process som kallas extrudering. I denna process värms aluminiumet upp och pressas sedan genom en form (verktyg), som har önskad profilform, vilket skapar den långa, kontinuerliga profilen som sedan kan kapas till önskad längd och bearbetas och ytbehandlas efter önskemål.

  • Är aluminiumprofiler ett miljövänligt alternativ?

    Ja, aluminiumprofiler anses vara miljövänliga eftersom aluminium är fullt återvinningsbart med låg energiförbrukning vid återvinning, vilket minskar den totala miljöpåverkan. Dessutom är materialet hållbart, vilket betyder att det sällan behöver bytas ut. Aluminium har låg vikt, vilket gör att det går åt mindre energi när det används exempelvis inom fordon.