Varför jobba på Alutrade?

Vi växer tillsammans

Engagemang på en högre nivå

En arbetsplats för alla

Se lediga jobb på Alutrade här

 

Vår värdegrund


Engagemang

Aluminiumprofiler är det många som säljer, men vi gör skillnad genom hur vi säljer och levererar din profil - med en stor dos mjuka värden. Vi strävar efter långsiktiga relationer och vår fulla övertygelse är att äkta engagemang - internt och externt - leder till lojala kunder och en affärsrelation präglad av ömsesidig respekt och glädje. Vi skapar mervärde genom profiler och en stor portion engagemang!

Stort kundfokus

Utan kunden - inget Alutrade. Vi har förmånen att få arbeta med kunder inom ett stort antal olika branscher och med en spännande blandning av olika produkter. Med fokus på hela kundresan och kundens behov - från det första intrycket till en komplett produkt - vill vi att det ska kännas som ett självklart val för kunden att välja Alutrade. Långsiktiga relationer är något vi verkligen eftersträvar. Vi växer och utvecklas tillsammans med våra kunder. Tillsammans blir vi bättre!

Respekt & ärlighet

Vi är ärliga, vi står upp för varandra och vi visar respekt för varandra, våra kunder, leverantörer och andra intressenter. I vår företagskultur är dessa två begrepp ständigt närvarande - både intern och externt. Vi uppmuntrar varandra att säga sanningen samt att vara ärliga och modiga. Att alltid vara transparenta och proaktiva mot kunden och att informera när ett problem uppstår är självklart för oss. Vi strävar efter att vara en stöttande organisation där empati och förståelse är lika självklart som att andas. Tillsammans har vi ett ansvar för att leva som vi lär. I vår värld är alla lika - det handlar om att visa respekt, ha en öppen dialog och vara ärliga mot varandra och alla vi möter.

Kompetens

Att ha rätt kompetens och vara kunniga är en självklar ingrediens i vår verksamhet. Våra medarbetares kompetens och personliga egenskaper är en av våra viktigaste tillgångar. Tack vare att våra kunder är aktiva inom ett brett spektrum av olika branscher så fortsätter vår lärandeprocess ständigt och vi får förmånen att utvecklas i takt med kunderna. Att göra fel är mänskligt och det är hur vi hanterar misstagen som definierar oss. Vi strävar efter att leva som vi lär, att lära oss av misstag och låta erfarenheter bli lärdomar. Kompetens för oss är också att ta tillvara på våra olikheter och där vi med våra olika kompetenser, egenskaper och personligheter bidrar till en framgångsrik helhet.

Åsa Engström - inköpare

— Jag jobbar på Alutrades inköpsavdelning och har främst kontakt med leverantörerna som erbjuder lego-tjänster, såsom bearbetning och ytbehandling. Det är ett omväxlande och roligt arbete då jag är involverad i såväl förfråganstadiet som vid orderplanering och leveransbevakning. Inköparna på Alutrade har ett nära samarbete med både sälj- och teknikavdelningen vid uppstarten av nya artiklar och alla hjälps vi åt att försöka finna de bästa lösningarna för kunden.

Våra leverantörer är väldigt trevliga och tillmötesgående vilket gör arbetet extra stimulerande och kul. Medarbetarna på Alutrade är en riktigt go mix av engagerade och hjälpsamma personer som kompletterar varandra väl. Dagarna här går som tåget och jag trivs superbra!

Martin Gustavsson - försäljning & rådgivning

— En dag på Alutrade är alltid spännande, rolig och inspirerande.  Mina dagar går ut på allt från att lösa tekniska frågor med aluminium till att bygga relationer med kunder i ett härligt engagerat gäng med kollegor.

Att hitta lösningar, tekniska, affärsmässiga som logistiska tillsammans med kund och internt, med hjälp av mail, telefon och kundbesök i ett företag med sunda värderingar, som är måna om sina anställda och skapar förutsättningar för till exempel träning och aktivitet.

Daniel Herbertsson - försäljning & rådgivning

— Jag arbetar som distriktsäljare. I mina arbetsuppgifter har jag dagligen mycket kontakt med våra kunder. I arbetet ingår även en del resor till befintliga och nya kunder.

Mycket tid lägger jag på att ha koll på våra kunders behov, lagerstatus av artiklar, mm.

Alutrade är en mycket bra arbetsplats med fantastiska medarbetare som verkligen bryr sig.