Historia

Från då till nu

Under en källartrappa i småländska Vetlanda startades Alutrade av Christer Björstad för snart 40 år sedan. På den vägen är det, skulle man kunna säga! Nu fyra decennier senare kan vi konstatera att vi gjort en spännande resa där framåtanda, envishet, innovativitet och arbetsglädje tagit oss framåt. Givetvis hade vi inte varit där vi är idag utan våra kunder - det är de som ständigt hjälper oss att utvecklas och växa som företag!

1983

Året var 1983 och det hela började med ett brunt skrivbord under trappan i Christer Björstads hus i Vetlanda. Med 16 års erfarenhet från en av Sveriges största aluminiumleverantörer hade tankar och idéer börjat utvecklas om att starta en egen verksamhet. Vad saknades i svensk industri? Christer hade upptäckt att det fanns ett starkt behov av aluminiumprofiler i udda dimensioner och legeringar. Det var ur den idén som Alutrade föddes. Det bruna skrivbordet, ja det dröjde inte så länge innan det växtes ur.

1986

Under de första åren köptes och såldes aluminiumprofilerna utan att vi egentligen såg dem. På den tiden höll vi till mitt i citypulsen på Storgatan i Växjö.

1998

I takt med kundens önskemål om snabbare leveranser och mer kundanpassade dimensioner uppfördes ett eget lager och flyttlasset gick till Älgvägen. Hej då Växjö city, hej Norra industriområdet!

2005

Vi utökar vårt lager med 2 600 m2 och idag står 5 100 m2 till förfogande.

2008

Vi firar 25 år.

2013

2013 var året då vi firade 30 år som företag. Vi firade genom att packa resväskorna, åkte ungefär 290 mil neråt i Europa och förenade nytta med nöje genom att besöka leverantörer och turista. Merhaba!

2016

Alutrade får två nya delägare – Christer Hagberg och Mattias Söderqvist.

2018

Vi firar 35 år som aluminiumleverantör och bygger även ut våra lagerlokaler med 1 500 m2. 13/9 blev det invignings- & jubileumsfest med kunder, leverantörer och oss själva såklart.

2021

Vi bygger ut - igen! Vi växer och nu kan vi plussa på 1 080 m2 till vår totala lageryta. Vi firade med invigning för medarbetare och de som varit delaktiga i bygget. Vi slår dessutom omsättningsrekord och all-time-high - 224 MSEK - som firades med vårt signaturfika, nämligen tårta. Inte nog med det, vi blev överraskade med utmärkelsen Årets Företagare 2021 i Växjö kommun. Rörda, ödmjuka, chockade och "vad hände precis?" var några av känslorna.