Aluminiumplåt

Ringar och rondeller

Vi kan leverera plåt sågad till ringar och rondeller med följande mått

  •        Ytterdiameter upp till 1500 mm
  •        Tjocklek max 200 mm
  •        Tolerans på ytterdiametern ±2 mm

Slipad plåt

Slipad plåt finns för leverans i ett antal dimensioner på 1-2 veckor. Det finns även möjlighet att bearbeta en slätplåt för önskad yta.

Lackerad plåt

Vi har möjlighet att leverera vitlackerad plåt i olika dimensioner i bland annat färgerna NCS 0500 och NCS 0502-Y. Kontakta oss gärna om det finns intresse av andra färger.

För större kvantiteter kan vi med 3-8 veckors leveranstid ta hem material från verk. Detta innebär att i stort sett alla RAL- och NCS-kulörer kan beställas. Vi kan dessutom anpassa formetat efter dina önskemål.

Anodiserad plåt i aluminium

Naturanodiserad plåt i aluminium finns i tjocklek 1-5 mm. Legeringen för dekorativa ändamål är EN 5005A, men anodiserad plåt finns även i EN 5005 och då med mindre krav på ytfinish.

Anodiserad aluminiumplåt levereras med skyddsfolie på en sida. Större kvantiteter levereras direkt från verk med leveranstid på 3-8 veckor.

Borstad aluminiumplåt

Aluminiumplåt med borstad yta har ett utseende som påminner om rostfri plåt med borstad yta. Skillnaden är att man fortfarande har alla de fördelar som metallen
aluminium innebär, vad gäller den lätta vikten, bearbetning etc.

Vi kan leverera plåt med borstad yta i följande tjocklekar:

  • 1,0 mm
  • 1,5 mm
  • 2,0 mm

Plåten används med fördel för både inom- och utomhusbruk. Användningsområden kan t ex vara inom inredning, bygg, skylt eller till andra områden där en dekorativ yta krävs.