Aluminiumplåt

Ringar och rondeller

Vi kan leverera plåt sågad till ringar och rondeller med följande mått

  •        Ytterdiameter upp till 1500 mm
  •        Tjocklek max 200 mm
  •        Tolerans på ytterdiametern ±2 mm

Slipad plåt

Slipad plåt finns för leverans i ett antal dimensioner på 1-2 veckor. Det finns även möjlighet att bearbeta en slätplåt för önskad yta.

Lackerad plåt

Vi har möjlighet att leverera vitlackerad plåt i olika dimensioner i bland annat färgerna NCS 0500 och NCS 0502-Y. Kontakta oss gärna om det finns intresse av andra färger.

För större kvantiteter kan vi med 3-8 veckors leveranstid ta hem material från verk. Detta innebär att i stort sett alla RAL- och NCS-kulörer kan beställas. Vi kan dessutom anpassa formetat efter dina önskemål.

Anodiserad plåt i aluminium

Naturanodiserad plåt i aluminium finns i tjocklek 1-5 mm. Legeringen för dekorativa ändamål är EN 5005A, men anodiserad plåt finns även i EN 5005 och då med mindre krav på ytfinish.

Anodiserad aluminiumplåt levereras med skyddsfolie på en sida. Större kvantiteter levereras direkt från verk med leveranstid på 3-8 veckor.

Borstad aluminiumplåt

Aluminiumplåt med borstad yta har ett utseende som påminner om rostfri plåt med borstad yta. Skillnaden är att man fortfarande har alla de fördelar som metallen
aluminium innebär, vad gäller den lätta vikten, bearbetning etc.

Vi kan leverera plåt med borstad yta i följande tjocklekar:

  • 1,0 mm
  • 1,5 mm
  • 2,0 mm

Plåten används med fördel för både inom- och utomhusbruk. Användningsområden kan t ex vara inom inredning, bygg, skylt eller till andra områden där en dekorativ yta krävs.

Slätplåt

Slätplåt används ofta inom bygg- och tillverkningsindustrin tack vare dess hållbarhet och mångsidighet. Vi har möjlighet att leverera med skyddande folie på en eller båda sidor. Tjocklekar varierar från 0,3 mm till 500 mm. Slätplåt är anpassningsbart till en mängd olika användningsområden och kan ytbehandlas efter specifika önskemål.

Mönster Durkplåt

Aluminiumplåt finns i ett urval av mönster med olika praktiska fördelar beroende på vad de ska användas till.

Durkplåt Five Bar

Durkplåt Five Bar i aluminium har en mönstring som är perfekt för ytor där halksäkerhet är viktig, såsom industriella miljöer och transportfordon. Det karaktäristiska mönstret ger ett utmärkt grepp och en god hållbarhet. Den har en hög hållfasthet och lång livslängd med minimalt underhåll.

Durkplåt Havrekorn

Aluminiumplåt med Havrekorn utmärker sig med sin präglade eller mönstrade yta, som liknar små korn eller vågor. Denna mönstring ökar inte bara plåtens estetiska utseende utan förstärker också dess hållfasthet och motståndskraft mot yttre påfrestningar som repor och slitage. Havrekornplåtens robusta yta ger även en förbättrad greppförmåga, vilket gör den lämplig för användning i miljöer där halksäkerhet är viktigt, såsom i byggprojekt, transportfordon och industriella anläggningar.

Durkplåt Stucco

Stuccoplåt kännetecknas av en matt, kornig och strukturerad yta. Strukturen i Stuccoplåten bidrar till ökad hållfasthet och motståndskraft mot repor och stötar. Detta gör den idealisk för projekt som kräver en slitstark yta med estetisk tilltalande design. Stuccos korniga yta bidrar även till bättre värmeisoleringsegenskaper, vilket är särskilt fördelaktigt i t.ex. kylindustrin och det används ofta som delar i kylskåp och frysar, eller som isolering i teknik. Många tilltalas också av den matta, robusta ytan och väljer Stucco av estetiska skäl i stället för slätplåt.

Perforerad aluminiumplåt /Hålplåt

Perforerad plåt i aluminium har genombrutna hål. Perforeringen möjliggör ventilation och ljusgenomsläpp. Den kan till exempel användas som väggplåt inom djurhållning, för bullerdämpning eller inom industri som ventilationsgaller, maskinskydd och sållplåt. Det är också populärt inom interiördesign.

Perforerad aluminiumplåt, eller hålplåt, har en hög hållfasthet i förhållande till sin låga vikt.