Våra bästa semestertips

Om just du mår bra, då blir faktiskt hela världen till en bättre plats! Därför vill vi gärna dela med oss av våra, enligt oss, bästa sommartips!

Visst är det härligt att gilla eller kanske till och med älska sitt jobb och det man gör, men vi behöver alla tid för återhämtning för att kunna vara vårt bästa jag — både på arbetet och privat. Här kommer våra bästa semestertips till dig för att du ska komma tillbaka efter ledigheten med laddade batterier.

Vi vill också passa på att tacka alla våra kunder, leverantörer och andra som vi på ett eller anant sätt samarbetar med för ett fint samarbete under årets första halva. Att vi får växa och utvecklas som företag tillsammans med er, det är något vi är väldigt tacksamma för. Se till att njuta av den här sommaren lite extra!


- Gör tvärtom! Har du ett väldigt aktivt arbete? Då kanske du behöver en mer passiv semester. Fyll inte veckorna med aktiviteter utan känn efter vad du och familjen orkar med. Har ni olika behov i familjen? Prata med varandra och försök hitta en ambitionsnivå som fungerar för er alla. Kanske behöver ni planera in tid eller dagar för vila? Fördela sysslor i hemmet så att ingen känner att all arbetsbelastning hamnar på en och samma person.

- Försök få någon form av egentid.

- Sov så mycket som du känner att du behöver! Åtminstone några dagar i början av semestern tills du känner att du är utvilad.

- Ha inte för höga ambitioner och överdriv inte aktiviteterna. Semestern är ingen tävling om vem som gör mest eller reser längst — det är du själv som bestämmer hur just din perfekta ledighet ska se ut.

- Lägg bort mobilen och skapa dig kommunikationsfri tid, åtminstone en stund varje dag.

- Umgås med dem som ger dig energi.

- Våga vara i nuet — i vardagen fyller vi oftast varje minut med någon form av syssla eller praktisk fundering. Våga sitta stilla utan att göra någonting en stund. Låt tankarna komma och gå, som sommarmoln.

- Rör på dig på ett sätt som passar dig. Oavsett om du föredrar promenader, en simtur, en runda på golfbanan eller att svettas i gymmet — ta en stund som bara är din. Rörelse får oss att må bra och tar bort negativ stress.

- Njut! Ät något gott, gör något kul. Semestern är till för att njutas — vad innebär det för just dig?

Publicerat: 2022-07-11
Vi på Alutrade

Kontakt

Vi har ett stort utbud av standardprofiler och hjälper mer än gärna till att skräddarsy produkter i aluminium. Ta kontakt med våra rådgivare för den bästa lösningen för dig och ditt företag.