Mentala spärrar och Bamse - Mattias kommenterar marknadsläget

Alutrades VD Mattias Söderqvist kommenterar marknadsläget och konjunkturen.

För ett tag sedan träffade jag vår lokala bank. De berättade att dagen efter Riksbankens räntesänkning ringdes det för fullt till banken. Många tveksamma privatpersoner och företag valde nu att sätta i gång sitt ”projekt”. Det intressanta är att en sänkning på 0,25% är försumbart i många fall. Uppenbarligen släppte räntesänkningen den mentala spärren hos många människor och företag och blev startskottet för att våga ta nästa steg. Ska bli spännande att se vad som händer med räntan framöver och på vilket sätt den kommer att påverka konjunkturen. Vi tror att den riktiga vändningen kommer när bostadsrätter börjar säljas igen. Det blir ett tydligt tecken på att konjunkturen har vänt och vi är inte riktigt där än.

 

Hur som helst så kan vi inte sitta och vänta på fler räntesänkningar av Riksbanken så att fler våga ta ”nästa steg”. Vi har därför under året besökt fler kunder och mässor än någonsin, detta för att skapa en ännu större kundbas som är en förutsättning för fortsatt tillväxt. Vi märker att många kunder fortfarande inte känner till oss och vårt koncept och därför känns det än viktigare att vara synlig på marknaden. Vi känner oss starka i vårt koncept och våra styrkor, som alltid kommer vara gångbara i såväl lågkonjunktur som i högkonjunktur, är vår flexibilitet, kompetens, snabbhet, vår personliga kontakt samt att vi kan lagerlägga profiler vid behov. Dessutom är vi schyssta. Schyssta är det inte alla som är men som Bamse säger, är man stark måste man vara snäll.

 

- Mattias Söderqvist, VD Alutrade AB

Publicerat: 2024-06-27
Vi på Alutrade

Kontakt

Vi har ett stort utbud av standardprofiler och hjälper mer än gärna till att skräddarsy produkter i aluminium. Ta kontakt med våra rådgivare för den bästa lösningen för dig och ditt företag.