Sol, vind och saltvatten inga problem för aluminium

På Hotel Tylösand sitter sollameller levererade av vår kund Berlings Glas AB. Med havet som närmsta granne måste profilerna vara tåliga och stå emot allt från soliga högsommardagar till salta vindar och nyckfulla höststormar.

Föregångaren till de nya sollamellerna i aluminium var av trä, vilket inte var helt optimalt då de tuffa väderförhållandena sätter materialet på prov. Med ett fantastiskt läge precis intill havet, behöver konstruktionen stå emot både sol, vind och saltvatten under många år framåt. Profilerna är monterade i vinkel mellan stålstag på utsidan av fasaden.
- Konstruktionen är både estetisk och funktionell och det ser snyggt och trevligt ut, säger Christer Jonsson, fastighetschef på Hotel Tylösand.

Med över hundra års erfarenhet i branschen riktar sig Berlings Glas till byggföretag som är i behov av en glas- & fasadexpert och även som premiumpartner till privatpersoner. Med Halmstad och kusten mellan Göteborg och Helsingborg som arena producerar de glasfasader, uterum med mera i bland annat aluminium. Conny Ragneman, vår kontakt och inköpsansvarig på Berlings Glas, tycker att samarbetet med Alutrade har fungerat bra och är väldigt nöjd med slutresultatet hos deras kund Hotel Tylösand. 

Läs mer om Berlings Glas på http://www.berlings-glas.se/

Hotel Tylösand – http://www.tylosand.se/

Publicerat: 2022-01-17
Vi på Alutrade

Kontakt

Vi har ett stort utbud av standardprofiler och hjälper mer än gärna till att skräddarsy produkter i aluminium. Ta kontakt med våra rådgivare för den bästa lösningen för dig och ditt företag.