Om Alutrade

Vi älskar aluminium

Profiler med engagemang

Alutrade är en komplett leverantör av aluminiumprofiler till svensk industri. Vi finns i Växjö och är idag 38 medarbetare. Oavsett om det gäller specialprofiler eller standardprofiler så har vi den erfarenhet och det kunnande som ger våra kunder en optimal lösning. Vi har snart 40 års erfarenhet av allt som rör aluminiumprofiler.

Vi lagerhåller kundspecifika profiler för avrop och ombesörjer bearbetning och logistik i önskad omfattning. Vi vill arbeta nära våra kunder och finnas med genom hela resan med med vårt specialistkunnande. Vår styrka ligger i vår förmåga att leverera vidareförädlade specialprofiler till konkurrenskraftiga villkor, helt oberoende av volym och svårighetsgrad.

Från att ha varit en renodlad trader är Alutrade idag en komplett samarbetspartner med ambition, förmåga och kompetens att bidra i hela processen från produktidé till färdig komponent. 

Vi arbetar helhjärtat efter våra grundvärderingar – engagemang, stort kundfokus, respekt och ärlighet samt kompetens.

Historia

Under en källartrappa i småländska Vetlanda startades Alutrade av Christer Björstad för snart 40 år sedan. På den vägen är det, skulle man kunna säga!

Jobba på Alutrade

En arbetsplats för alla! Vi vill att din tid på Alutrade ska bli lång och ett minne för livet. Dagarna ska präglas av arbetsglädje, stor variation och ett härligt engagemang. 

Pressmeddelanden

Det händer massor med spännande saker hos oss på Alutrade. Här kan du som är intresserad av oss som bolag och arbetsgivare hålla dig uppdaterad.

Alutrade för miljön

Hållbarhet för framtiden

Genom förändrade beteenden kan vi tillsammans göra stor skillnad för miljön och påverka positivt för en hållbar framtid. Som aluminiumleverantör känner vi ett stort ansvar och vi försöker alltid tänka ”grönt” i det vi
gör – från det lilla till det stora.

Aktuellt

Det händer alltid mycket på Alutrade. Här hittar du det senaste om vad som är på gång just nu. Nyfiken på hur vi hjälpt andra företag med framtidens aluminiumlösningar? Missa inte våra Stories där vi berättar mer.

Aktuellt hos Alutrade
Vi på Alutrade

Kontakt

Vi har ett stort utbud av standardprofiler och hjälper mer än gärna till att skräddarsy produkter i aluminium. Ta kontakt med våra rådgivare för den bästa lösningen för dig och ditt företag.