Milab Microphones: svensktillverkade mikrofoner för musikhistoriens största stjärnor

Milab Microphones svensktillverkade mikrofoner används av några av musikhistoriens största stjärnor. När de skulle nylansera en klassisk toppmodell tog de hjälp av Alutrade för att hitta rätt aluminiumkåpa.

Milab Microphones är en svensk mikrofontillverkare med högt internationellt anseende. Företaget grundades 1941 och än idag bygger man alla mikrofoner helt för hand i Sverige. Bland kunderna finns flera av musikhistoriens största stjärnor som Michael Jackson, Drake, Stevie Wonder, Ray Charles och många fler. 

Hans Svensson, produktionschef på Milab, berättar:

- Vi skulle nylansera en uppgraderad version av en klassisk toppmodell från 80-talet - Milab VIP-60 - men hade svårt att hitta en leverantör som kunde återskapa den komplexa formen på aluminiumkåpan med våra kvalitetskrav och toleransnivåer till ett rimligt pris. Att vi dessutom behövde förhållandevis små volymer gjorde inte saken lättare. Som tur var hittade vi Alutrade som inte bara levererade en bra produkt till en vettig kostnad utan dessutom agerade bollplank och bidrog med värdefulla synpunkter och idéer under arbetets gång. En bra partner helt enkelt!

Läs mer om Milab VIP-60 här: https://www.milabmic.com/milab-vip-60/ 

Publicerat: 2023-04-18
Vi på Alutrade

Kontakt

Vi har ett stort utbud av standardprofiler och hjälper mer än gärna till att skräddarsy produkter i aluminium. Ta kontakt med våra rådgivare för den bästa lösningen för dig och ditt företag.