Expanderande Alutrade bygger ny lagerlokal

Aluminiumföretaget Alutrade AB utökar sina lagerytor med ytterligare en ny lagerlokal som ett led i den fortsatta expansionen. Byggstarten är planerad till mars.

Marknadens ökade efterfrågan och en målsättning att fortsätta växa är de främsta anledningarna till byggnationen. Trots det rådande läget med pandemin gjorde företaget under 2020 ett bra år och kunde efter andra kvartalet lägga två starka månader bakom sig, med den högsta orderingången i företagets historia.

Sedan 2013 har bolaget haft en kraftig tillväxt och ökat sin omsättning från 80 miljoner år 2013 till cirka 180 miljoner år 2020.

”Stark tillväxt är ingen självklarhet med tanke på året som varit. Det gör såklart att det känns extra roligt och tacksamt att vi kan fortsätta utveckla verksamheten och expandera i den takt vi gör. Framtiden är ljus”, säger Mattias Söderqvist, VD och delägare på Alutrade.

För drygt två år sedan stod den senaste lagertillbyggnaden klar och invigdes i samband med företagets 35-årsjubileum. Den planerade lagerytan på cirka 1 080 kvadratmeter förväntas täcka behoven fram till år 2023. Redan nu finns planer på ytterligare en tillbyggnad av lageryta.

”Med större lagerytor får vi det utrymme som behövs för att även fortsättningsvis kunna säkerställa kvalitativa och säkra leveranser till våra kunder och det ger oss möjlighet att erbjuda moderna logistiklösningar. Det är våra kunder som bidragit till vår expansion och det är vårt främsta mål och ambition att hela tiden kunna leverera ett ännu bättre erbjudande – för deras skull”, säger Mattias Söderqvist.

Publicerat: 2021-12-01
Vi på Alutrade

Kontakt

Vi har ett stort utbud av standardprofiler och hjälper mer än gärna till att skräddarsy produkter i aluminium. Ta kontakt med våra rådgivare för den bästa lösningen för dig och ditt företag.