Cardionics slitstarka löpband – med aluminiumdetaljer från Alutrade

Cardionics är ett svensktillverkat löpband som riktar sig mot löpning, test och rehab. Med över trettio års erfarenhet byggs och konfigureras deras olika löpbandsmodeller på den egna produktionsenheten i Torsvik, strax utanför Jönköping. Instrumentpanelen och tramplisterna är gjorda av aluminium, levererat av Alutrade.

Cardionics har tillverkat träningsutrustning sedan 1973 och löpband sedan 1985 och har sedan dess köpts upp av företaget Concept Träningsredskap AB. Löpbanden håller en mycket hög kvalitet som tåls att utsättas för extremt högt bruk. Därför säljs löpbanden främst till Försvarsmakten, räddningstjänsten och polisen, vilka alla ställer höga krav på användande, konstruktion och livslängd.

Med hantverksprecision byggs och testas varje löpbandsmodell på produktionsenheten i Torsvik och Cardionics behåller på så sätt själva kontrollen över kvalité och design. Tack vare den egna produktionen så har de också god flexibilitet att snabbt vidareutveckla sina löpbandsmodeller och möjlighet att erbjuda kundunika löp-program. Det har varit en utmaning med priser och tillgänglighet på stål-, motor- och delkomponenter men fördelarna av att ha egen produktion överträffar alla utmaningar.

Cardionics använder färdigbearbetade aluminiumdetaljer från Alutrade för sina instrumentpaneler och tramplister. Det finns flera anledningar till att de valde att arbeta med aluminium. Naturanodiserad aluminium är perfekt för miljön som löpbanden används i. Då löpbanden utsätts för svett och vattenspill så lämpar sig aluminium väldigt bra. Det blir ingen rost, det ser fräscht ut efter långt tids användande och tramplisterna är dessutom räfflade och ger bra halkskydd. Sist men inte minst syns inte damm, och detaljerna är väldigt enkla att rengöra. En annan fördel är också att man kommer bort från användandet av plastdetaljer och att aluminium kan återvinnas. Aluminium ser dessutom snyggt ut och förbättrar löpbandens utseende.

- Samarbetet med Alutrade har fungerat väldigt bra! Vi har fått bra feedback och hjälp i vår produkt-konstruktion för våra aluminiumprodukter. Det har varit en process som av förklarliga skäl tar tid men det är helt klart värt det när man har de färdiga detaljerna på plats, säger Henrik Olsen på Cardionics.

Samarbetet med Alutrade startade redan för många år sedan, innan Concept Träningsredskap förvärvade Cardionics som bolag. Det var därför naturligt att återuppta kontakten när det gällde att skapa tramplisterna också.

- Från Alutrades sida så uppskattar vi verkligen vårt nära samarbete med Concept Träningsredskap och Cardionics och vi ser oss som en stolt samarbetspartner till dem, säger Linda Krondahl som är distriktsäljare för Småland på Alutrade och har arbetat tillsammans med Concept Träningsredskap för att ta fram detaljerna.

Vi tycker även att det är extra kul att vi på Alutrade utrustat vårt gym med produkter från Concept Träningsredskap!

Publicerat: 2023-03-08
Vi på Alutrade

Kontakt

Vi har ett stort utbud av standardprofiler och hjälper mer än gärna till att skräddarsy produkter i aluminium. Ta kontakt med våra rådgivare för den bästa lösningen för dig och ditt företag.