Det blir värre innan det blir bättre.

Alutrades VD kommenterar marknadsläget och aluminiumpriserna.

Vi får inte glömma att förra året var ett peakat år för väldigt många företag. Även för oss på Alutrade nådde vi all time high. Med det sagt är minskningen vi nu ser i byggsektorn och även i industrin inte så dramatisk. Vi kommer uppskattningsvis ligga på en nivå som vi hade för 2 år sedan på rullande 12 månader. Nu kommer det sannolikt en eller två räntehöjningar innan årsskiftet. Det kommer så klart påverka investeringsviljan hos konsumenter och drar då med de flesta sektorer. Detta kommer sannolikt stabilisera inflationen och vi kommer förhoppningsvis se tillväxt igen.

 

Aluminiumpriset har stabiliserats på en nivå runt 2000 Euro/ton. Vi kan precis som alla andra göra en avancerad uppskattning hur priset ska utvecklas. Vår avancerade gissning säger att det kommer ligga på befintlig nivå, alternativt lite lägre, tills vi ser stabilisering av inflationen i världen. Då kommer priset gå upp och då är vi på Alutrade redo.

 

Till sist är vi extremt stolta att fira 40 år. Vi alla är tacksamma att Christer Björstad med familj har varit så långsiktiga i sitt ägande, dessutom släppt in undertecknad och Christer Hagberg som delägare, detta har skapat ett fantastiskt aluminiumföretag från Växjö.

 

Mattias Söderqvist

VD, Alutrade AB

Publicerat: 2023-09-21
Vi på Alutrade

Kontakt

Vi har ett stort utbud av standardprofiler och hjälper mer än gärna till att skräddarsy produkter i aluminium. Ta kontakt med våra rådgivare för den bästa lösningen för dig och ditt företag.