Information till våra kunder angående COVID-19

av | mar 18, 2020

Frågorna och funderingarna är många just nu i och med spridningen av Coronaviruset COVID-19. Frågor och spekulationer om viruset överlåter vi till experterna, men vi vill däremot informera dig som kund om hur vi på Alutrade hanterar situationen och hur det påverkar dig och ditt företag.

Här har vi samlat ihop de vanligaste funderingarna som vi möter just nu. Har du andra frågor som du inte får svar på här, är du alltid välkommen att höra av dig till oss! Just nu rekommenderar vi mail och telefon, även om vi i vanliga fall älskar besök!

Informationen nedan är den som gäller i nuläget. Hur det ser ut imorgon eller nästa vecka är omöjligt att veta, men vi kommer återkoppla direkt till de som blir berörda av eventuella förseningar eller andra händelser som påverkar.

***
Uppdaterad 2002-07-03

Är pressverken igång med sin produktion som vanligt?

Vi har daglig kontakt med våra leverantörer – samtliga har sin produktion igång. Blir det en större förändring eller om något drastiskt inträffar, då kommer vi kontakta de som är berörda direkt. 

Hur påverkar läget transporterna?

I nuläget tillåts transporter från samtliga länder där våra leverantörer finns. Vissa länder har infört noggrann kontroll av ut- och ingående gods vid gränserna. Lastbilarna går iväg som de ska.

Även här gäller att om något förändras så kontaktar vi de som det berör direkt.

Vad gör Alutrade åt situationen – är det några förändringar hos er?

Som läget ser ut just nu är det business as usual som gäller. Visar någon av medarbetarna minsta tecken på förkylningssymptom får dessa gå hem och ta hand om sig. Medarbetarna på kontoret har även haft möjlighet att arbeta hemifrån under våren och vi har inga fysiska möten. Inte heller gemensam lunch eller fika.

Aktiviteten på lager och produktion är som vanligt och i dagsläget finns inget som talar för att vi skulle behöva trappa ner verksamheten eller tillfälligt stänga.

Vi överdriver inte när vi säger att vi fullkomligt älskar att vara ute och besöka er kunder! I dagsläget håller vi oss dock hemma av omtanke för er, oss och alla andra. Vi ser gärna att andra gör detsamma om det inte är något akut som måste avhandlas. Istället hittar vi andra sätt att mötas på – telefon, e-post eller varför inte ett Teamsmöte. De fysiska mötena tar vi igen senare när läget återgått till det normala.

Nyheter Information till våra kunder angående COVID-19