Information till våra kunder angående COVID-19

av | nov 13, 2020

Vi vill informera dig som kund om hur vi på Alutrade hanterar situationen med Covid-19 och hur det påverkar dig och ditt företag.

Här har vi samlat ihop de vanligaste funderingarna som vi möter just nu. Har du andra frågor som du inte får svar på här, är du alltid välkommen att höra av dig till oss! Just nu rekommenderar vi mail och telefon, även om vi i vanliga fall älskar besök!

Informationen nedan är den som gäller i nuläget. Hur det ser ut imorgon eller nästa vecka är omöjligt att veta, men vi kommer återkoppla direkt till de som blir berörda av eventuella förseningar eller andra händelser som påverkar.

***
Uppdaterad 2020-11-13

Är pressverken igång med sin produktion som vanligt?

Vi har daglig kontakt med våra leverantörer – samtliga har sin produktion igång. Blir det en större förändring eller om något drastiskt inträffar, då kommer vi kontakta de som är berörda direkt. 

Hur påverkar läget transporterna?

I dagsläget har en av våra större inrikes speditörer reducerad bemanning på grund av sjukdom och det kan medföra problem i form av förseningar. Både de och vi kommer göra allt vi kan för att leveranserna ändå ska fungera i största möjliga mån.

I nuläget tillåts transporter från samtliga länder där våra leverantörer finns. Vissa länder har infört noggrann kontroll av ut- och ingående gods vid gränserna. Lastbilarna går iväg som de ska.

Även här gäller att om något förändras så kontaktar vi de som det berör direkt.

Vad gör Alutrade åt situationen – är det några förändringar hos er?

– Visar någon av medarbetarna minsta tecken på förkylningssymptom stannar man hemma och ta hand om sig.
– Medarbetarna på kontoret arbetar i största möjliga mån hemifrån.
– Vi har inga interna fysiska möten. Inte heller gemensam lunch eller fika.
– Aktiviteten på lager och produktion är igång som vanligt men med flera försiktighetsåtgärder. I dagsläget finns inget som talar för att vi skulle behöva trappa ner verksamheten eller tillfälligt stänga.

Vi överdriver inte när vi säger att vi fullkomligt älskar att vara ute och besöka er kunder! I dagsläget håller vi oss dock hemma av omtanke för er, oss och alla andra. Vi ser gärna att andra gör detsamma om det inte är något akut som måste avhandlas. Istället hittar vi andra sätt att mötas på – telefon, e-post eller varför inte ett Teamsmöte. De fysiska mötena tar vi igen senare när läget återgått till det normala.

Nyheter Information till våra kunder angående COVID-19