Alutrade får nya delägare

av | okt 13, 2016

Alutrade har under de senaste tre åren vuxit rejält. Under 2013 omsatte Alutrade 80 MSEK och prognosen för 2016 pekar mot 125 MSEK. Antalet medarbetare har under samma period vuxit från 22 till 26 st.

Nu är det också klart att Alutrade får nya delägare från och med den 11 oktober – det är VD Mattias Söderqvist och ekonomichef Christer Hagberg som går in som delägare. Kvar som huvudägare är familjen Björstad. Mattias och Christer har varit i bolaget i snart 5 år och varit högst delaktiga i den positiva utvecklingen bolaget haft de senaste åren.

– “Det känns som en naturlig utveckling av Alutrade att stärka företaget i ett expansivt skede. Att företagsledningen, Mattias Söderqvist och Christer Hagberg, nu går in som 30% ägare i Alutrade känns väldigt bra”, säger Christer Björstad som representerar familjen.

Vi har nyligen lagt en 3-års plan för verksamheten som pekar på fortsatt tillväxt. Vi har utmaningar framför oss men även väldigt goda möjligheter för fortsatt utveckling av bolaget. Det är det som driver oss framåt.

– För mig och Christer Hagberg är detta väldigt stort, samtidigt ett bevis på att vi gjort ett bra jobb och att familjen Björstad vill att vi fortsättningsvis skall driva bolaget. Vi har båda haft ett delägarskap som målsättning och det känns som en dröm som går i uppfyllelse. Vi ska nu göra allt vi kan för att fortsätta med vår positiva utveckling, säger Mattias Söderqvist.

nya-delagare-i-alutrade-2016

Fr. v: Christer Björstad, Christer Hagberg och Mattias Söderqvist

Nyheter Alutrade får nya delägare