[mp_row]

[mp_span col=”12″]

Alutrade har lång erfarenhet och gedigen kunskap vad gäller profilkonstruktion och bistår gärna vid utvecklingen av din egen specialprofil med avseende bl a på utformning, funktion, legering, toleranser och hållfasthet m m. Vi tar fram ett utfallsprov enligt ritning innan produktionen sätts igång – en process som i och med vår nya investering blir både enklare och snabbare samt mer kostnadseffektiv. I vissa fall kan det var bra och nödvändigt att ta fram en prototyp i 3D först.

Vi har investerat i en 3D-printer för att snabbt och enkelt kunna visualisera profiler innan ett verktyg tas fram. Detta möjliggör att vi redan i utvecklingsskedet kan ta fram en prototyp, vilket inte tidigare varit möjligt.

”-Detta kommer att spara både tid och pengar för kunden, då vi enkelt och snabbt kan ta fram ett prov.”,  säger VD Mattias Söderqvist.”

Maxmått på profilerna som går att ta fram i printern är 223 mm / 223 mm/ 305 mm (L / B / H).

”- Har vi en CAD-fil kan vi på enbart ett par timmar ta fram en profil i plast och dessutom till en lägre kostnad”,  säger Jan-Erik Carlsson, konstruktör på Alutrade.

 

IMG_0211       IMG_0223

[/mp_span]

[/mp_row]

Bildspel Alutrade investerar i 3D-printer