Passion för profiler

Teknikavdelningen - superhjältar utan kappa

Teknisk rådgivning

Med sammanlagt drygt 80 års erfarenhet har våra tekniker svar på det mesta

Här har vi samlat teknisk information för dig som är mitt uppe i valet av legering eller helt enkelt vill lära dig mer om aluminium. Behöver du hjälp så är vi inte längre bort än ett samtal eller ett e-mail!

Teknisk information

Legeringsbeskrivningar, fysikaliska värden, ytkriterier eller vanliga tillståndsbeteckningar? Det hittar du här.

Ytklasser

Vilka riktlinjer finns för ytor? Ytan hos strängpressade aluminiumprofiler varierar bland annat på grund av verktygets kondition, profilutformning, processvariationer och legering.

Toleranser

Noggrannhet är A och O. När vi pratar toleranser innebär det att en viss avvikelse från de nominella måtten är tillåten. Här hittar du information om just toleranser.

Fördelar med aluminium

Vi må vara partiska, men vi tycker ändå att aluminium är världens bästa och mest användbara material. Dessutom är aluminium ett hållbart material som bidrar till att skapa hållbara produkter - både vad gäller miljö och ekonomi.

Hur tillverkas aluminium?

Från råvara till färdig produkt! Det finns gott om aluminium i jordskorpan, närmare bestämt cirka 8 viktprocent. Råvaran som används vid framställandet av aluminium heter bauxit, som är en blandning av olika mineraler.

Viktberäknaren

Kalkylera enkelt fram vikten på profilen med vår viktkalkylator.

Skräddarsydda lösningar

Levererat med det lilla extra

När det gäller kundanpassade profiler — gärna med vidareförädling — då briljerar vi! Efter snart 40 år i branschen vågar vi påstå att vi kan det mesta om aluminiumprofiler. Vi har lång erfarenhet av att skräddarsy kundanpassade profiler inom en mängd olika branscher. Resan från idé till färdig produkt gör vi tillsammans – vi lotsar dig genom val som rör funktion, dimensioner, legeringar och vidareförädling så att det blir precis som du vill ha det. Vi har också ett brett utbud standardprofiler.