Vår styrelse

Kunskap och erfarenhet

Presentation av styrelsen

Engagemang hela vägen

I en styrelse ska det finnas ett engagemang kring bolagets syfte, uppdrag och värderingar och det engagemanget är lätt att hitt i vår styrelse.

Här presenterar vi våra styrelsemedlemmar.

Lars-Göran Johansson – styrelseordförande

Övriga uppdrag: Ordförande i Furninova AB, Brafab AB, Conform AB, Transpo AB, Älmby Entreprenad AB, Elme Spreader AB, dotterbolag inom Lagerstedt & Krantz och ordförande eller ledamot i ytterligare några bolag.

Bakgrund: Tidigare VD i Scandinavian Mobility AB (tillverkare av rullstolar, nuvarande Invacare) och sedan 20 år verksam i eget bolag inriktat på rekonstruktioner och styrelsearbete.

Christer Björstad – styrelseledamot

Bakgrund: Christer Björstad grundade Alutrade 1983. Med 16 års erfarenhet, från en av Sveriges största aluminiumleverantörer, utvecklades tankar och idéer om att starta en egen verksamhet.

Eva Thunholm – styrelseledamot

Övriga uppdrag: Eva är affärsenhetschef på Ahlstrom-Munksjö samt ansvarar för Volutions Groups verksamhet i Norden. Hon är även styrelseledamot i värmeteknikföretaget NIBE Industrier AB.

Bakgrund: Eva har tidigare mångårig erfarenhet som försäljningsdirektör inom skogsindustrin (kartong, finpapper och trävaror) för StoraEnso och Södra Timber. Eva har lång internationell erfarenhet men har i nuläget stort fokus på den nordiska marknaden.

Mattias Söderqvist – VD och delägare, Alutrade

Mattias Söderqvist har arbetat på Alutrade sedan 2012 och är VD och delägare. Utbildad högskoleingenjör i maskinteknik och har även studerat företagsekonomi. Har tidigare arbetat på GMV Sweden och Atlas Copco. Arbetade sista tjänsten innan Alutrade som Business Line Manager Scandinavia på Atlas Copco. Nominerad och finalist till Årets VD 2015. Årets företagare Växjö kommun 2021 tillsammans med Christer Hagberg.

Christer Hagberg – ekonomichef och delägare, Alutrade

Christer Hagberg har arbetat på Alutrade sedan 2012 och är delägare. Utbildad högskoleingenjör och civilekonom. Mångårig erfarenhet av både produktion och försäljning. Arbetat ett flertal år som ekonomichef och controller på Noratel och MPI Teknik. Christer har även 7 års utlandserfarenhet där han bott och arbetat i både Spanien och Sri Lanka. Årets företagare tillsammans med Mattias Söderqvist i Växjö kommun 2021.