Skräddarsydda lösningar

Vad behöver du hjälp med?

När standardprofiler inte räcker till

Den skräddarsydda profilen – konstruerad, utvecklad och anpassad för att det ska bli precis så som du vill ha det

När standardprofiler inte räcker till, då är en skräddarsydd profil lösningen. Verktygskostnaderna för strängpressade aluminiumprofiler är låga och det gör att aluminiumprofiler är ett lämpligt material för tillverkning av prover och prototyper. Vi är med dig hela vägen under utvecklingsprocessen och hjälper till med frågor så som utformning, funktion, legering, toleranser och hållfasthet med mera.

Vi ser till att tillverkningen av din profil blir så optimal som möjligt, tack vare att vi kan välja pressverk utifrån behoven som just din profil har. Det betyder också att vi ser till att erbjuda bästa pris, rätt kvalitet och kortast leveranstid.

Vi har även möjlighet att lagerlägga ditt material. Ibland behöver man veta att profilerna finns där då man behöver dem. Då kan snabba avrop vara avgörande för att verksamheten skall fungera utan friktion. Tryggheten i att veta att just din skräddarsydda profil finns på lager här hos oss kan vara värt mycket. Bland våra 8 000 m2 lageryta finns utrymme för just din profil!

Bearbetning

Vi löser bearbetningen. Också! Aluminium har många fördelar och en av dem är att materialet är enkelt att bearbeta. När vi pratar bearbetning av aluminium kan det till exempel handla om kapning, fräsning, trumling, borrning, vattenskärning med mera.

Ytbehandling

Det finns många möjligheter med aluminium! Genom att ytbehandla materialet kan du få en fin finish på din profil. För att göra livet lite enklare för dig ombesörjer vi ett antal olika metoder.

Verktyg

Genom att ta fram ett verktyg kan i stort sett vilken profil som helst pressas fram till önskad form och storlek. Massiva profiler eller hålprofiler? Vi förklarar skillanden och berättar hur vi hjälper dig att ta fram ett eget profilverktyg.

Aktuellt

Det händer alltid mycket på Alutrade. Här hittar du det senaste om vad som är på gång just nu. Nyfiken på hur vi hjälpt andra företag med framtidens aluminiumlösningar? Missa inte våra Stories där vi berättar mer.

Aktuellt hos Alutrade
Vi på Alutrade

Kontakt

Vi har ett stort utbud av standardprofiler och hjälper mer än gärna till att skräddarsy produkter i aluminium. Ta kontakt med våra rådgivare för den bästa lösningen för dig och ditt företag.