Skräddarsydda lösningar

Vad behöver du hjälp med?

När standardprofiler inte räcker till

Den skräddarsydda profilen – konstruerad, utvecklad och anpassad för att det ska bli precis så som du vill ha det

När standardprofiler inte räcker till, då är en skräddarsydd profil lösningen. Verktygskostnaderna för strängpressade aluminiumprofiler är låga och det gör att aluminiumprofiler är ett lämpligt material för tillverkning av prover och prototyper. Vi är med dig hela vägen under utvecklingsprocessen och hjälper till med frågor så som utformning, funktion, legering, toleranser och hållfasthet med mera.

Vi ser till att tillverkningen av din profil blir så optimal som möjligt, tack vare att vi kan välja pressverk utifrån behoven som just din profil har. Det betyder också att vi ser till att erbjuda bästa pris, rätt kvalitet och kortast leveranstid.

Vi har även möjlighet att lagerlägga ditt material. Ibland behöver man veta att profilerna finns där då man behöver dem. Då kan snabba avrop vara avgörande för att verksamheten skall fungera utan friktion. Tryggheten i att veta att just din skräddarsydda profil finns på lager här hos oss kan vara värt mycket. Bland våra 8 000 m2 lageryta finns utrymme för just din profil!

Bearbetning

Vi löser bearbetningen. Också! Aluminium har många fördelar och en av dem är att materialet är enkelt att bearbeta. När vi pratar bearbetning av aluminium kan det till exempel handla om kapning, fräsning, trumling, borrning, vattenskärning med mera.

Ytbehandling

Det finns många möjligheter med aluminium! Genom att ytbehandla materialet kan du få en fin finish på din profil. För att göra livet lite enklare för dig ombesörjer vi ett antal olika metoder.

Verktyg

Genom att ta fram ett verktyg kan i stort sett vilken profil som helst pressas fram till önskad form och storlek. Massiva profiler eller hålprofiler? Vi förklarar skillanden och berättar hur vi hjälper dig att ta fram ett eget profilverktyg.

Aktuellt

Det händer alltid mycket på Alutrade. Här hittar du det senaste om vad som är på gång just nu. Nyfiken på hur vi hjälpt andra företag med framtidens aluminiumlösningar? Missa inte våra Stories där vi berättar mer.

Aktuellt hos Alutrade
Vi på Alutrade

Kontakt

Vi har ett stort utbud av standardprofiler och hjälper mer än gärna till att skräddarsy produkter i aluminium. Ta kontakt med våra rådgivare för den bästa lösningen för dig och ditt företag.

Frågor och svar

 • Vad är specialprofiler i aluminium?

  När man talar om specialprofiler inom aluminium så menar man en kundanpassad profil, som tillverkas efter kundens önskemål och specifikationer. Dessa kan vara betydligt mer komplexa än vanliga standardprofiler, för att passa kundens krav.

 • Hur tillverkas specialprofiler i aluminium?

  Specialprofiler i aluminium tillverkas på samma sätt som standardprofiler. Ett göt, eller block, av upphettat aluminium, pressas genom ett verktyg så att det får den form man önskar. Skillnaden är att verktyget för en specialprofil är tillverkat specifikt efter kundens unika önskemål och är ofta mer komplext än standardprofiler som ofta har en enklare form.

 • Hur går processen till när man vill ta fram en ny specialprofil?

  Processen med att ta fram en ny specialprofil inleds ofta med att vi på Alutrade tillsammans med kunden går igenom kundens krav och önskemål. Därefter tar vi fram ritningar för ett nytt verktyg som kan användas för att pressa aluminiumprofilen (alternativt ändvänds befintliga ritningar med eventuella justeringar). Våra konstruktörer går igenom ritningarna tillsammans med kunden och pressverkets konstruktörer för att säkerställa att profilen kommer att kunna pressas. Därefter får kunden godkänna utfallsprov och om det lever upp till förväntningarna kan produktionen av specialprofilerna dras i gång i större skala.

 • Har Alutrade några minimikvantiteter för att ta fram en specialprofil?

  Eftersom vi på Alutrade jobbar med flera olika pressverk så har vi ofta möjlighet att ta fram även relativt små kvantiteter. Det beror mycket på profilstorleken, legeringsval, profilens komplexitet, mm. Därför är det svårt att säga ett minimikrav eller när det blir lönt för dig som kund att ta fram en egen specialprofil. Kontakta våra säljare för att diskutera just ditt projekt.