Pressmeddelanden

Pressmeddelanden

alutrade vinstdelar en halv miljon till medarbetarna

Mattias S - Alutrade AB

I år får medarbetarna på aluminiumföretaget Alutrade dela på drygt 0,5 miljoner kronor. Bolaget gjorde ett rekordresultat 2018 och kunde vid årsskiftet konstatera att omsättningen hamnade på drygt 175 miljoner kronor – en ökning med 21% jämfört med föregående år.

Läs mer…

NYA MEDLEMMAR I ALUTRADES STYRELSE

 

Johan-och-Eva

Under 2018 har vi haft nöjet att kunna välkomna ytterligare två styrelsemedlemmar – Johan Nordström och Eva Thunholm.

Läs mer…

 

från lagerlokal till FESTLOKAL NÄR ALUTRADE HADE DUBBEL ANLEDNING ATT FIRA

Middag och underhållning

Som nybliven 35-åring och med nya lagerlokaler att inviga, hade aluminiumleverantören Alutrade all anledning att fira!

Läs mer…

FORTSATT EXPANSION FÖR ALUTRADE LEDER TILL NYBYGGNATION

Nybyggnationen 180406 - Alutrade AB

Framåt sensommaren 2018 kan aluminiumföretaget Alutrade lägga till ytterligare 1 500 m2 till sin totala lageryta. Byggnationen är i full gång och framskrider enligt planerna!

Läs mer…

alutrade vinner upphandling – stororder från tingsryds kommun

Aluminiumramar med fiberduk läggs över de drabbade partierna.

Alutrade har fått en av sina större enskilda order någonsin! I den offentliga upphandlingen har fem stycken olika företag, även utländska aktörer, varit med och offererat. Leveranstid och pris var två viktiga aspekter och likaså värderingar och kriterier gällande ISO-certifiering, Code of Conduct samt hur företaget lever upp till de riktlinjer och krav som finns inom dessa områden.

folie – ny produkt i alutrades sortiment

aluminium coils

Sedan våren 2017 finns aluminiumfolie på Alutrades meny. “-En ökad efterfrågan på marknaden samt ett uppstartat samarbete med en av de ledande tillverkarna av folie i Europa, är anledningarna till att vi plockat in folie i vårt sortiment”, säger VD Mattias Söderqvist.

alutrade får nya delägare

nya-delagare-i-alutrade-2016

Alutrade har under de senaste tre åren vuxit rejält. Under 2013 omsatte Alutrade 80 MSEK och prognosen för 2016 pekar mot 125 MSEK. Antalet medarbetare har under samma period vuxit från 22 till 26 st. Nu är det också klart att Alutrade får nya delägare från och med den 11 oktober – det är VD Mattias Söderqvist och ekonomichef Christer Hagberg som går in som delägare.

mattias söderqvist en av finalisterna till “årets vd”

mattias profil

För fjärde året i rad delas utmärkelsen Årets VD ut i Stockholm. Vinnaren i respektive kategori kommer att presenteras den 9 november i samband med festligheter på Berns Salonger. Utmärkelsen syftar till att lyfta fram goda exempel på vd:ar som driver sina organisationer och svenskt näringsliv framåt.

Alutrade fortsätter öka och förstärker möjligheterna med ny såg

nya sågen

Med ökad tillväxt ökar också trycket i produktion och behovet av att tillgodose kunderna med snabb och kostnadseffektiv bearbetning. För att ytterligare förstärka våra möjligheter till effektiv kapning,  investera i en ny kraftfullare såg – en satsning som resulterat i vår nya Profilma 600R som nu är på plats och installerad.

Alutrade levererar stororder till företag i inredningsbranschen

IMG_6589-fix_web

Alutrade har fått sin genom tiderna största enskilda order, med ett ordervärde på drygt 3 miljoner SEK. Ordern har dellevererats från december till mitten av januari och är nu färdiglevererad och komplett. Det som har levererats är bearbetade och lackerade specialprofiler i olika längder. Slutkunden är konfidentiell, men verkar inom inredningsbranschen.