Aluminiumprofiler och standardmaterial i aluminium

 

Aluminiumprofiler

 

 Aluminiumprofiler finns i ett brett utbud av olika dimensioner och legeringar – l-profilu-profilt-profili-profilz-profil och h-profil är några av dessa.

Finner ni inte den dimension ni söker, kan vi ta fram ett verktyg. Då priserna på verktyg är låga, betalar det sig fort vid lite större kvantiteter. Det ger ett lägre materialpris och kortare bearbetningstid. Din profil kan också levereras bearbetad och ytbehandlad enligt önskemål. Ni kan läsa mer om olika bearbetnings- och ytbehandlingsmetoder under Bearbetning och Ytbehandling.

Alutrade är inte bara en aluminiumleverantör, utan ett kunskapsföretag med stor insikt om aluminiums mångsidiga egenskaper. Val av legering, tolerans, hållfasthet och dimension är bara några områden där vi står till tjänst. Att hitta den profil som ger bäst produktionsekonomi eller förenklar konstruktionsarbetet är vår drivkraft!

Vårt omfattande lagerprogram med över 7 000 dimensioner från aluminiumverk över hela Europa tar oss en bra bit på väg. Lägg sedan till specialprofilerna, de riktigt stora och de verkligt små, som vi utvecklar för att möte kundens specifika krav och behov. Svåra och udda profiler är något av vår specialitet. Därför kan vi också säga att vi har exakt det kunden vill ha!

Som underleverantör är vi en viktig länk i kundens kvalitetssystem. En kedja som måste fungera från början till slut för att säkerställa kvalitet och leveranstid. Vårt eget kvalitetssystem innebär därför bland annat att vi noga bevakar att order och avtal infrias, från aluminiumverket till kundens dörr.

 

Specialprofiler

 

Specialprofiler är lösningen då en standardprofil inte är tillräcklig. Den är optimalt utvecklad, konstruerad och anpassad för att möta de egna unika kraven och behoven. Verktygskostnaderna för strängpressade aluminiumprofiler är låga vilket gör att aluminiumprofiler även är ett lämpligt material för tillverkning av prover och prototyper.

Vi har lång erfarenhet och gedigen kunskap vad gäller profilkonstruktion och vi vill gärna vara med vid utvecklingen av din egen specialprofil i aluminium med avseende bl a på utformning, funktion, legering, toleranser och hållfasthet m m.

Alutrades kunskap om olika pressverk leder till en optimal tillverkning av just din profil. Vår oberoende ställning gör att vi fritt kan välja leverantör för att du skall kunna få bästa pris, rätt kvalitet och kortaste leveranstid. Dimensionsområdet blir också betydligt större. Valmöjligheten ökar att få rätt leveranslängd och ytbehandling.

Snabba avrop är avgörande för att verksamheten skall fungera utan friktion. Då är det en trygghet att veta att just din artikel finns på lager här hos oss. Som lagerhållningskund har du även tillgång till vår kundportal. Där får du en överblick över lagersaldo på resp. artikel, dina order och fakturor.

Vi kan alltid vidareförädla din profil enligt önskemål genom bearbetning och/eller ytbehandling.

 

Standardmaterial

 

Vårt lagerprogram är ett av Europas största och mest omfattande med ett unikt urval av legeringar och dimensioner. De vanligaste legeringarna är EN 6060/6063 och EN 6082. Mer udda dimensioner tas hem från våra leverantörer i Europa. Ett brett utbud av olika dimensioner och legeringar finns av

l-profil, u-profil, t-profil, i-profil, z-profil och h-profil.

Din profil kan också levereras bearbetad och ytbehandlad enligt önskemål. Ni kan läsa mer om olika bearbetnings- och ytbehandlingsmetoder under Bearbetning- & förädling samt Ytbehandling.

Vårt lagerprogram med aluminium i olika former är ett av Europas största och mest omfattande med ett unikt urval av aluminiumprofiler i olika legeringar och dimensioner. De vanligaste legeringarna är EN 6060/6063 och EN 6082. Mer udda dimensioner tas hem från våra leverantörer i Europa.

Ett brett utbud av olika dimensioner och legeringar finns av l-profil, u-profil, t-profil, i-profil, z-profil och h-profil.

Finner du inte den dimension du söker, kan vi ta fram ett verktyg. Då priserna på verktyg är låga, betalar det sig fort vid lite större kvantiteter. Det ger ett lägre materialpris och kortare bearbetningstid. Din profil kan också levereras bearbetad och ytbehandlad enligt önskemål. Du kan läsa mer om olika bearbetnings- och ytbehandlingsmetoder under Bearbetning och Ytbehandling.

Kontakta oss så hjälper vid dig med din profil!

Aluminiumprofiler