Aluminiumprofiler i eget lager

Vårt lagerprogram med aluminium i olika former är ett av Europas största och mest omfattande med ett unikt urval av aluminiumprofiler i olika legeringar och dimensioner. De vanligaste legeringarna är EN 6060/6063 och EN 6082. Mer udda dimensioner tas hem från våra leverantörer i Europa.

Aluminiumprofiler – standardmaterial

Ett brett utbud av olika dimensioner och legeringar finns av l-profil, u-profil, t-profil, i-profil, z-profil och h-profil.

Finner ni inte den dimension ni söker, kan vi ta fram ett verktyg. Då priserna på verktyg är låga, betalar det sig fort vid lite större kvantiteter. Det ger ett lägre materialpris och kortare bearbetningstid. Din profil kan också levereras bearbetad och ytbehandlad enligt önskemål. Ni kan läsa mer om olika bearbetnings- och ytbehandlingsmetoder under Bearbetning- & förädling samt Ytbehandling.

Aluminiumprofiler, standardmaterial i aluminium
Aluminiumprofiler, standardmaterial i aluminium

Alutrade är inte bara en aluminiumleverantör, utan ett kunskapsföretag med stor insikt om aluminiums mångsidiga egenskaper. Val av legering, tolerans, hållfasthet och dimension är bara några områden där vi står till tjänst. Att hitta den profil som ger bäst produktionsekonomi eller förenklar konstruktionsarbetet är vår drivkraft.

Vårt omfattande lagerprogram med över 7 000 dimensioner från aluminiumverk över hela Europa tar oss en bra bit på väg. Lägg sedan till specialprofilerna, de riktigt stora och de verkligt små, som vi utvecklar för att möte kundens specifika krav och behov. Svåra och udda profiler är något av vår specialitet. Därför kan vi också säga att vi har exakt det kunden vill ha!

Som underleverantör är vi en viktig länk i kundens kvalitetssystem. En kedja som måste fungera från början till slut för att säkerställa kvalitet och leveranstid. Vårt eget kvalitetssystem innebär därför bland annat att vi noga bevakar att order och avtal infrias, från aluminiumverket till kundens port.

Läs mer om kundanpassade profiler. Se vår film nedan som handlar om just kundspecifika aluminiumprofiler!

Framtagning av kundanpassade profiler