Berlings Glas AB

Tåliga aluminiumprofiler ordnar solskydd i krävande miljö

Alutrade levererar som bekant aluminiumprofiler till ett flertal olika branscher – något vi är både stolta och glada över! Tack vare uppdrag inom ett flertal olika branscher – allt från bygg till inredning, från fordon till solskydd och så vidare – så har vi samlat på oss en rejäl dos erfarenhet och fått vara med om många spännande projekt tillsammans med våra kunder.

Ett projekt som vi vill passa på att lyfta, på tal om solskydd, är solskyddslameller i aluminium som vi har levererat till vår kund Berlings Glas AB i Halmstad. Profilernas slutdestination är Halmstads egen pärla Hotel Tylösand.

hotel tylösand, Foto Pamela.se web

 

Föregångaren till de nya sollamellerna i aluminium var av trä, vilket inte var helt optimalt då de tuffa väderförhållandena sätter materialet på prov. Med ett fantastiskt läge precis intill havet, behöver konstruktionen stå emot både sol, vind och saltvatten under många år framåt. Profilerna är monterade i vinkel mellan stålstag på utsidan av fasaden.
“- Konstruktionen är både estetisk och funktionell och det ser snyggt och trevligt ut”, säger Christer Jonsson, fastighetschef på Hotel Tylösand.

Med över hundra års erfarenhet i branschen riktar sig Berlings Glas till byggföretag som är i behov av en glas- & fasadexpert och även som premiumpartner till privatpersoner. Med Halmstad och kusten mellan Göteborg och Helsingborg som arena producerar de glasfasader, uterum med mera i bland annat aluminium. Conny Ragneman, vår kontakt och inköpsansvarig på Berlings Glas, tycker att samarbetet med Alutrade har fungerat bra och är väldigt nöjd med slutresultatet hos deras kund Hotel Tylösand. 

Läs mer om Berlings Glas på http://www.berlings-glas.se/

Hotel Tylösand – http://www.tylosand.se/


foto2

foto1

Berlings Glas AB