Ett heltäckande utbud av aluminiumstänger

 

Aluminiumstänger

 

På vårt lager i Växjö lagerför vi 250 ton aluminiumstång kvadratstångplattstång och rundstång och sexkantstång i ett stort antal legeringar och dimensioner. Mer udda dimensioner tas från våra leverantörer i Europa och levereras på 1-2 veckor. Vi har även ett stort sortiment av sexkantsstång och tråd för leverans på 1-2 veckor. Större leveranser tillverkas direkt på verk med leveranstid på 3-8 veckor. Valmöjligheten i dimensioner och legeringar blir därigenom större.

Generellt för allt Alutrades stångmaterial är att det kan köpas såväl i långlängd som i kapade ämnen. Vi kan såga material upp till 460×460 mm med toleranser från ± 0,1 mm på längdmåttet.

 

Aluminiumstånglager

 

Vårt lagerprogram är ett av Europas största och mest omfattande med ett unikt urval av legeringar och dimensioner. De vanligaste legeringarna är EN 6060/6063 och EN 6082. Mer udda dimensioner tas hem från våra leverantörer i Europa.

Finner ni inte den dimension ni söker, kan vi ta fram ett verktyg. Då priserna på verktyg är låga, betalar det sig fort vid lite större kvantiteter. Det ger ett lägre materialpris och kortare bearbetningstid. Din profil kan också levereras bearbetad och ytbehandlad enligt önskemål. Ni kan läsa mer om olika bearbetnings- och ytbehandlingsmetoder under Bearbetning och Ytbehandling.

Specialprofiler, i stället för standardprofiler, kan vi ta fram efter ert önskemål. Då priserna på verktyg är låga betalar det sig fort vid lite större kvantiteter. Detta ger lägre materialpris och kortare bearbetningstid.

Aluminiumstänger