Lackerade rör

 

Aluminiumrör kan även lackeras för att erhålla en dekorativ yta. Lackerade aluminiumrör är ett bra alternativ då krav på yta och färg är viktigt.

Vi kan leverera lackerade rör i RAL respektive NCS kulört.

Mer om lackering

Lackering kan utföras på samtliga aluminiumlegeringar för att erhålla en dekorativ yta. Det finns i stort sett inga begränsningar när det gäller kulörter. Vi kan leverera lackerade profiler i RAL respektive NCS kulört.

Såväl små detaljer som längder upp till 6 meter kan lackeras. I vissa fall kan vi även leverera lackerat material upp till 9 meter.

Pulverlackering av aluminiumprofiler är en lösningsmedelsfri och miljövänlig lackeringsmetod. En fördel med lackering är att många lacker har god vidhäftning och att formning av produkten kan ske efter lackeringen. För att uppnå maximal vidhäftning förbehandlas profilerna. Förbehandlingen består normalt av avfettning och betning, följt av en kemisk behandling, kromatering. Förbehandlingen avslutas med att profilerna sköljs i avjoniserat vatten. Vid lackeringen täcks den förbehandlade profilen med polyesterpulver. Pulvret appliceras på profilen genom elektrostat- eller friktionsladdning. Därefter härdas pulvret i ugn i 180 grader.

Ibland används även våtlackering och lacken läggs då på med metoder som doppning, sprutning, rollning eller ridålackering. Förbehandlingen är densamma vare sig man ska pulver- eller våtlackera.

Kontakta oss så berättar vi mer!

runda aluminiumrör

Aluminiumrör Övriga rör Lackerade rör