Stort sortiment av Aluminiumplåt

 

Aluminiumplåt på lager

 

På vårt lager i Växjö finns ett stort sortiment av aluminiumplåt –  slätplåt, anodiserad plåt, durkplåt five bar, havrekorn och stucco. Andra dimensioner kan vi vanligtvis leverera på 1-2 veckor. Det finns även möjlighet att ta större kvantiteter från verk med leveranstid på 3-8 veckor.

Vi har även möjlighet att leverera lackerad plåt, band, perforerad plåt och slipad plåt.

När det gäller slätplåt, kan vi erbjuda en mängd olika tjocklekar från 0,3 mm till 500 mm. Slätplåten kan levereras med folie på en eller båda sidor. Vi har även möjlighet att bearbeta och ytbehandla materialet enligt önskemål.

Vad gäller bearbetning kan vi såga eller klippa aluminiumplåt till exaktformat med
snäva toleranser. Dessutom kan vi leverera ringar och rondeller enligt önskemål. Har du önskemål om annan bearbetning – hör med oss!

Vill ni läsa mer om legeringar och data gällande dessa så hittar ni information under legeringsbeskrivning.

 

Ringar och rondeller

Vi kan leverera plåt sågad till ringar och rondeller med följande mått

  •        Ytterdiameter upp till 1500 mm
  •        Tjocklek max 200 mm
  •        Tolerans på ytterdiametern ±2 mm

 

Slipad plåt

 Slipad plåt finns för leverans i ett antal dimensioner på 1-2 veckor. Det finns även möjlighet att bearbeta en slätplåt för önskad yta.

Lackerad plåt

Vi har möjlighet att leverera vitlackerad plåt i olika dimensioner i bland annat färgerna NCS 0500 och NCS 0502-Y. Kontakta oss gärna om det finns intresse av andra färger.

För större kvantiteter kan vi med 3-8 veckors leveranstid ta hem material från verk. Detta innebär att i stort sett alla RAL- och NCS-kulörer kan beställas. Dessutom kan formatet anpassas efter dina önskemål!

 

Anodiserad plåt i aluminium

Naturanodiserad plåt i aluminium finns i tjocklek 1-5 mm. Legeringen för dekorativa ändamål är EN 5005A, men anodiserad plåt finns även i EN 5005 och då med mindre krav på ytfinish.

Anodiserad aluminiumplåt levereras med skyddsfolie på en sida. Större kvantiteter levereras direkt från verk med leveranstid på 3-8 veckor.

 

Borstad aluminiumplåt

Aluminiumplåt med borstad yta har ett utseende som påminner om rostfri plåt med borstad yta. Skillnaden är att man fortfarande har alla de fördelar som metallen
aluminium innebär, vad gäller den lätta vikten, bearbetning etc.

Vi kan leverera plåt med borstad yta i följande tjocklekar:

  • 1,0 mm
  • 1,5 mm
  • 2,0 mm

Plåten används med fördel för både inom- och utomhusbruk. Användningsområden kan t ex vara inom inredning, bygg, skylt eller till andra områden där en dekorativ yta krävs.

För tillfället har vi tyvärr tekniska problem med våra formulär. Får du inte svar inom 24h på din fråga vänligen kontakta oss på info@alutrade.se eller telefon 0470-74 54 00.

OBS! Alutrade är ett B2B-företag och vi säljer inte material till privatpersoner.

Aluminiumplåt