Lediga tjänster

Innesäljare

Tjänstebeskrivning

Alutrade behöver förstärka sin säljorganisation med en innesäljare. Du kommer att arbeta i team med andra innesäljare där det dagliga arbetet består av att serva både befintliga och nya kunder med priser, offerter, leveransbesked, orderregistrering, uppföljning av lämnade offerter samt ren försäljning och i viss mån även kunna lämna teknisk information. Du arbetar nära företagets olika distriktssäljare och supportar dem då de är ute på tjänsteresor. Du arbetar huvudsakligen med Sverige som marknad, men bolaget arbetar internationellt så det förekommer även dagligen utländska kontakter. Bra IT-baserade stödsystem finns till din hjälp för att underlätta ditt arbete i vardagen. I arbetet förekommer även dagliga kontakter med svenska och utländska grossistföretag för att köpa in produkter mot givna kundordrar samt att ta in priser och offerter från dem. I inköpsarbetet ingår det även i viss mån prisförhandlingar. Du är placerad vid bolagets huvudkontor, i Växjö, där arbetet sker under normal kontorstid.

Din profil

För att lyckas tror vi att du i viss mån har en teknisk förståelse men framförallt ett genuint intresse för att hitta olika produktlösningar till kunden. Det är en självständig roll där du får använda din kreativa förmåga i arbetet med att i alla avseenden serva våra kunder och distriktssäljare. Du måste känna dig trygg i att arbeta med telefonen som ditt viktigaste arbetsredskap. Viktiga personliga egenskaper och kompetens är att via telefon kunna sälja, mycket hög känsla för kundservice i alla dess aspekter och social kompetens. Du skall ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Meriterande är också kunskaper i Jeeves samt erfarenhet från aluminiumbranschen. Goda utvecklingsmöjligheter finns och vi ser gärna att du har ett inre driv och önskan att utvecklas i säljrollen och på sikt kunna gå vidare i organisationen till distriktssäljare.

Vilka är Alutrade?

Alutrade är ett specialistföretag i Växjö som levererar aluminiumprofiler och vi erbjuder ett av Europas största och mest omfattande lagerprogram med ett unikt urval av legeringar och dimensioner. Vår moderna logistik- och produktionsavdelning har hög kapacitet och levererar snabbt och säkert över 1 000 artiklar från lager inom en vecka. Vårt lager står för hög kvalitet, pålitliga leveranser, kunnig och serviceinriktad personal. Våra grundvärderingar är engagemang, stort kundfokus, respekt & ärlighet och kompetens.

För rätt person erbjuder vi ett spännande och utvecklande arbete i ett privatägt företag, där laganda, glädje och motivation är en stor del i det dagliga arbetet!

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av ett personligt brev och CV som du lämnar senast den 14/10 via e-post på adress: jobb@alutrade.se och ange i ämnesfältet: ”Innesäljare”. Frågor besvaras av VD Mattias Söderqvist, på 0470-74 54 01 eller 070-350 54 01.

platsannons innesäljare