Alutrade tar hem större order på konsumentprodukter

av | dec 20, 2019

Alutrade har fått förtroendet att leverera aluminiumprofiler som vänder sig till konsumentmarknaden. Ordern har ett totalt värde på 1,8 MSEK och beställaren är en av Alutrades nuvarande största kunder. På sikt kan produktens omsättning öka ännu mer.

Profilerna i fråga är bearbetade aluminiumdetaljer där lackerade profiler är en del av produkten.

– Vi har haft ett utökat samarbete med den här kunden de senaste 3-4 åren och vi har en väl etablerad affärsrelation. Därför känns det extra roligt att vi har fått förtroendet att leverera även den här ordern, säger VD Mattias Söderqvist.

Alutrade har intensiva och starka år bakom sig då företaget växt organiskt i en hög takt. År 2018 omsattes 175 MSEK och i skrivande stund passerades 180 MSEK för 2019 och därmed all-time-high.

Företaget ser mycket ljust på år 2020 och trots förutspådda konjunkturvändningar tror Alutrade starkt på en ökning under kommande år.

Att höja blicken och lägga fokus på framtiden är viktigt för bolaget och att inte bli bekväma trots starka år i backspegeln. Den kund som var Alutrades största för tre år sedan är idag en mindre kund – trots detta har företaget haft en god tillväxt. Dels genom ett utökat samarbete med befintliga kunder, dels genom helt nya kunder och projekt.

– Vårt engagemang är en stor anledning till att det går bra – kunden skall känna att vi bryr oss! Där gör vi den största skillnaden, säger Mattias avslutningsvis.

Nyheter Alutrade tar hem större order på konsumentprodukter