Gjutna plattor

 

Gjutna aluminiumplattor 

Gjutna aluminiumplattor används vid krav på planhet och formstabilitet. Materialet är precisionsgjutet och i det närmaste fritt från spänningar och porer. Det har låg vikt, snäv planhetstolerans, inga valsstrukturer, god värmeledningsförmåga och är mycket lättbearbetat.

Materialet har låg hållfasthet och beroende på kemisk sammansättning lämpar det sig olika bra för dekorativ anodisering och svetsning. Korrosionsbeständigheten är generellt mindre bra.

Teknisk information:

  •     Tolerans, tjocklek ±0,13 mm
  •     Tolerans, planhet 6-16 mm 0,38 mm >16 mm 0,13 mm
  •     Brottgräns 179 N/mm2
  •     Sträckgräns 0,2% 103 N/mm2
  •     Förlängning på 50 mm 6,35-25,4 mm tjocklek 7%, 25,5-100 mm tjocklek 5%
  •     Brinellhårdhet 65 HB
  •     Specifik vikt 2,80 kg/dm3

 

Vi har även möjlighet att såga plattorna till exaktformat enligt önskemål.

På vårt lager i Växjö finns ett stort sortiment av aluminiumplåt –  slätplåt, anodiserad plåt, durkplåt five bar, havrekorn och stucco. Andra dimensioner kan vi vanligtvis leverera på 1-2 veckor. Det finns även möjlighet att ta större kvantiteter från verk med leveranstid på 3-8 veckor.

Vi har även möjlighet att leverera lackerad plåt, band, perforerad plåt och slipad plåt.

När det gäller slätplåt, kan vi erbjuda en mängd olika tjocklekar från 0,3 mm till 500 mm. Se respektive produktgrupp för samtliga dimensioner och storlekar!
Slätplåten kan levereras med folie på en eller båda sidor. Vi har även möjlighet att bearbeta och ytbehandla materialet enligt önskemål.

Vad gäller bearbetning kan vi såga eller klippa aluminiumplåt till exaktformat med
snäva toleranser. Dessutom kan vi leverera ringar och rondeller enligt önskemål. Har du önskemål om annan bearbetning – hör med oss!

Vill ni läsa mer om legeringar och data gällande dessa så hittar ni information under legeringsbeskrivning.

 

För tillfället har vi tyvärr tekniska problem med våra formulär. Får du inte svar inom 24h på din fråga vänligen kontakta oss på info@alutrade.se eller telefon 0470-74 54 00.

OBS! Alutrade är ett B2B-företag och vi säljer inte material till privatpersoner.

Aluminiumplattor Gjutna plattor