Lediga tjänster

Teknisk distriktsäljare

Alutrade behöver förstärka sin säljorganisation med en teknisk distriktssäljare. Du kommer att ansvara för försäljningen inom ditt distrikt och ha kontakt med nya och befintliga kunder inom tillverkningsindustrin med behov av aluminiumprodukter i en mängd olika utföranden.

Säljarbetet innebär att skapa långsiktiga relationer med befintliga kunder, men även att genom ett aktivt försäljningsarbete bygga upp goda relationer med nya kunder på marknaden. Det innebär arbete i projektform, operativ som strategisk försäljning innehållande marknadsanalyser, kundbesök, deltagande i mässor, kommersiell och teknisk kommunikation, utfärda offerter, göra priskalkyler, genomföra förhandlingar och upprätta avtal mm. Arbetet medför tjänsteresor med övernattningar. Du utgår från vårt kontor i Växjö.

För att lyckas tror vi att du har en god teknisk förståelse, men framförallt ett genuint intresse av att hitta olika produktlösningar till kunden. Du leder projekt från start till avslut i nära samarbete med bolagets interna avdelningar och kunden. Det är en självständig roll där du får använda din kreativa förmåga i arbetet med att ta fram kundanpassade produkter. Viktiga personliga egenskaper och kompetenser är säljförmåga, en god företagsekonomisk förståelse, servicekänsla, social kompetens men framförallt ha ett stort driv och engagemang för att vilja lyckas med att skapa nya affärer. Du skall ha goda kunskaper i svenska och även i engelska, eftersom vi arbetar i en internationell miljö, både i tal och skrift.

För rätt person erbjuder vi ett spännande och utvecklande arbete i ett privatägt företag där vi jobbar efter våra grundvärderingar engagemang, stort kundfokus, respekt och ärlighet samt kompetens.

Välkommen med din ansökan i form av personligt brev och CV, som du skickar senast den 5/7 via e-post på adress jobb@alutrade.se
Ange i ämnesfältet: ”Teknisk distriktsäljare”. Frågor besvaras av VD Mattias Söderqvist på tel. 0703-50 54 01.